Your address will show here +12 34 56 78
Хей,
Аз съм Даниел!

   Mалко ми е трудно да пиша за себе си, но ще се опитам да запълня няколко абзаца, за да разбереш кой стои зад публикациите тук. Като за начало съм виновникът за създаването на поредниятБЛОГ. Ще се запиташ - защо поредният? Не, едва ли, достатъчно ясно е.
   Идеята да се присъединя към безкрайния океан от интернет блогъри се роди след осъзнаването, че не може за всяко нещо, което ми хрумне да издавам книга. Опитах с две, не бяха достатъчни, та ето ме тук днес. Всъщност ако трябва да задълбаваме нещата към някакви психологически или философски причини мога да кажа, че блогът си е вид кулминация за един неразбран човек като мен. Окей, знам, че всички сме неразбрани, но не съм виновен, че се чувствам така.
   Докато растях бях решил, че колкото повече думи знам, толкова по-добре ще се изразявам. А това, мислех си тогава, ще помогне на хората да ме разбират по-добре. Е, не се оказах прав, защото с повечето думи, нуждата да ме разберат се превърна в нуждата сам да се разбера и писането стана неизбежно. Естествено, появиха се въпроси като “Абе аз писател ли съм? Трябва ли сега да общувам с писатели? Трябва ли да издавам книги и да участвам в конкурси?”. Последва трънлив път на себе-опознаване, в края на който отговорих и на трите с “не” и се запитах единственото, което се оказа, че има значение: “Защо пиша?”
   Отговорът се оказа нелепо очевиден, почти колкото въпроса - защото обичам. Затова се отказах от всичко излишно и се появи поредният блог в интернет.
   За разлика от други блогове обаче, тук няма да откриеш обща тема или график на постването. Ще пиша това, което ми харесва и това, в което откривам смисъл. Ще пиша тогава, когато ми е кеф и единственото, което има значение е дали на теб ти е кеф да ме четеш. За да си отговориш по-лесно на този въпрос ще изредя част от интересите си. За четене обичам книги с неочакван край, мистерии, фантастика и психо-трилъри. Интересни са ми философията, човешката психика, вярата и митологиите. Пиша поезия, проза и всичко между тях. Понякога се захващам с ревю на книга или музикален проект, друг път просто коментирам цитат или пък разтягам някакви мои мисли, за да ги разбера по-добре.
   Ако нещо от това ти се струва интересно, чакай само да прочетеш някоя от статиите ми. Ако пък не - не си губи времето с мен и се връщай към любимите си занимания, защото светът щеше да е едно прекрасно място, ако всеки се занимаваше само с нещата, които харесва. (Това последното май се получи яко.)